Zielona Pasta Brokułowa- z migdałami i czosnkiem
Uwielbiam robić pasty i sosy.
Kocham ich kremową konsystencje, gładkość ale nade wszystko kocham możliwość Eksperymentowania W Nieskończoność. Bo do takiej pasty można wrzucić wszystko CoPodRęką i wyczarować smaki magiczne, nieznane i takie z Narnii😊😉. A że ostatnio brakuje mi ZIELONEGO to na tapetę wchodzi Pan BROKUŁ😊.

Składniki
- 1 średni brokuł
- 3 łyżki płatków migdałowych (lub zmielonych migdałów)
- 2-3 ząbki czosnku
- 250 gram serka śniadaniowego typu almette
- 1 łyżeczka suszonych płatków chili
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- – sól/pieprz do smaku
Przepis
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Studzimy i blednujemy z pozostałymi składnikiami. Jeśli chcecie żeby w psćie „coś chrupało” płatki migdałow można dodać na końcu i jedynie delikatnie wymieszać.


Smacznego!
Spodobał Ci się wpis? Śledź mnie na Instagramie i Facebooku