fbpx

Zielona Pasta Brokułowa- z migdałami i czosnkiem

Uwielbiam robić pasty i sosy.

Kocham ich kremową konsystencje, gładkość ale nade wszystko kocham możliwość Eksperymentowania W Nieskończoność. Bo do takiej pasty można wrzucić wszystko CoPodRęką i wyczarować smaki magiczne, nieznane i takie z Narnii😊😉. A że ostatnio brakuje mi ZIELONEGO to na tapetę wchodzi Pan BROKUŁ😊.

Składniki

  • 1 średni brokuł
  • 3 łyżki płatków migdałowych (lub zmielonych migdałów) 
  • 2-3 ząbki czosnku 
  •  250 gram serka śniadaniowego typu almette 
  • 1 łyżeczka suszonych płatków chili
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • – sól/pieprz do smaku

Przepis

Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Studzimy i blednujemy z pozostałymi składnikiami. Jeśli chcecie żeby w psćie „coś chrupało” płatki migdałow można dodać na końcu i jedynie delikatnie wymieszać.

Smacznego!

Spodobał Ci się wpis? Śledź mnie na Instagramie i Facebooku

Brak komentarzy

Napisz komentarz